Завичајно удружење Ливњана и Граховљана организује једанаесто традиционално дружење – „Чувајмо завичај од заборава”!

У суботу 16. фебруара 2019. године са почетком у 18 00 часова у ресторану „Код Шмеке” у Бачком Јарку, ул. Младена Стојановића бр. 90 (на првом семафору десно из правца Новог Сада), Завичајно удружење Ливњана и Граховљана организује једанаесто дружење земљака пореклом из ливањско – граховског краја под називом „Чувајмо завичај од заборава”!


На традиционалном окупљању земљака у Бачком Јарку, и овај пут ћемо се дружити уз песме, игре и инструменте из завичаја, и тиме допринети чувању завичаја од заборава.
Дружењу ће и ове године присуствовати и многобројни гости, међу којима и представници Општине Босанско Грахово и Српске православне цркве из завичаја, представници Општине Темерин, представници комшијских крајишких удружења, као и институција Републике Српске и Србије.

У етно-забавном делу програма КУД „Др Младен Стојановић” из Бачког Јарка и КУД „Вук Караџић” из Темерина игром и песмом подсетиће нас на прела и игранке у завичају, бићемо у прилици да уживамо уз традиционалне инструменте из завичаја, а чућемо и стихове наших песника из завичаја.
У музичком делу програма госте ће забављати група „Крајишки соколови” и оркестар Новице Текића.
Пријаве и резервације у ресторану „Код Шмеке” у Бачком Јарку, ул. Младена Стојановића бр. 90.
Број телефона: +381(0)21 847 607

Још занимљивих тема