ЧЛАНОВИ УДРУЖЕЊА У ПОСЕТИ ЗАВИЧАЈУ ЗА ИЛИНДАН 2023.

И ове године чланови Завичајног удружења Ливњана и Граховљана у данима око Илиндана, традиционално су обишли свој завичај и посетили села, људе, цркве, споменике и гробља у завичају из кога потичу.
Многи чланови Удружења боравили су у завичају у овом периоду, а један број њих окупио се најпре на Шаторском језеру уочи Илиндана, уживајући у лепотама једног од најлепших планинских језера на подручју Босне и Херцеговине.

Потом су чланови Удружења 2. августа на Илиндан боравили у Црном Лугу, где се и ове године на црквеној слави окупио велики број људи. Представници нашег Завичајног удружења присуствовали су литургији у цркви Светог пророка Илије у Црном Лугу, разговарали су са свештеником Предрагом Црепуљом, а обишли су и Босанско Грахово, где су посетили зграду општине и срдачно разговарали са председником општине Урошем Ђураном, а остварили су и друге многобројне контакте са великим бројем земљака.

Представници Удружења посетили су и цркву Успења Пресвете Богородице у Губину, а обишли су и радове на Лазином конаку код
губинске цркве. Један број чланова Удружења присуствовао је 4. августа литургији и окупљању поводом црквене славе у Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Врбици.

Сви чланови Удружења који су ове године око Илиндана боравили у завичају носе лепе утиске са пуно емоција и жељом да и убудуће посећују овај простор и пруже помоћ завичају и људима који у њему живе.

Још занимљивих тема