Четрнаесто дружење ЧУВАЈМО ЗАВИЧАЈ ОД ЗАБОРАВА 18. новембра 2023. у Бачком Јарку

У суботу 18. новембра 2023. године са почетком у 18 00 часова у ресторану „Код Шмеке” у Бачком Јарку, ул. Младена Стојановића бр. 90 (на првом семафору десно из правца Новог Сада), Завичајно удружење Ливњана и Граховљана организује 14. дружење земљака пореклом из ливањско – граховског краја под називом „Чувајмо завичај од заборава”!

Дружењу ће присуствовати и многобројни гости, међу којима и представници Општине Босанско Грахово и Српске православне цркве из завичаја, представници Општине Темерин, владе Војводине, Савеза крајишких удружења, Савеза Срба из региона и многи други.

Програм овогодишње манифестације биће прилагођен обичајима и традицији устаљеним у народу који води порекло са простора општина Ливно и Босанско Грахово, а који је у великом броју данас настањен на подручју општине Темерин. Присутни ће уживати уз традиционалне инструменте из завичаја, уз изворне песме и игре из ливањско-граховског краја и многе друге садржаје. У програму ће наступити културно-уметничка друштва из Темерина и Бачког Јарка, диплар Милан Вашалић, као и наши песници из завичаја. У музичком делу програма наступиће познати извођачи крајишке музике Гоци и Роца, Весна Дудаш, као и певачка група КУД „Др Младен Стојановић” из Бачког Јарка.

Пријаве и резервације у ресторану „Код Шмеке” у Бачком Јарку, ул. Младена Стојановића бр. 90 и на број телефона: +381(0)21 847 607.

Још занимљивих тема