Одржана редовна седница Скупштине Завичајног удружења Ливњана и Граховљана за 2018. годину

На основу члана 9. Статута Завичајног удружења Ливњана и Граховљана из Бачког Јарка, у петак 7. децембра 2018. године у просторијама Месне заједнице Бачки Јарак одржана је редовна годишња седница Скупштине Удружења.

На седници Скупштине је разматран и усвојен извештај о раду и финансијски извештај за 2018. годину. Поред традиционалног организовања дружења у Бачком Јарку, које је ове године одржано десети пут, истакнуто је и окупљање за Илиндан у
завичају, као и друге посете завичају и сарадња са руководством Општине Босанско Грахово и свештеницима из Ливна и Грахова. Посебан акценат стављен је на учешће Удружења у прикупљању помоћи за изградњу конака код цркве у Губину, поправку цркве и школе у Врбици и помоћ повратничкој породици Вулић из Врбице.

Скупштина је усвојила и програм рада за 2019. годину, у којој ће Удружење наставити са својим редовним активностима, а посебно је наглашен наставак пружања помоћи људима у завичају, као и рад на обавештавању чланова о успостави катастра у БИХ и упису имовине у катастар.

На редовној седници Скупштина је донела одлуку да се једанаесто по реду традиционално дружење земљака под називом „Чувајмо завичај од заборава” одржи 16. фебруара са почетком у 18 часова у ресторану „Код Шмеке” у Бачком Јарку.
На крају, изабрани су и чланови Управног одбора Удружења и донета одлука да председник Управног одбора буде Владимир Вујановић, а потпредседник Вељко Скакић.
По завршетку седнице организован је пригодан коктел који је протекао у евоцирању успомена на завичај из кога потичу чланови Удружења.

Још занимљивих тема