Чланови удружења на Илиндан у Босни

Преко 30 чланова Завичајног удруженја Ливњана и Граховљана из Бачког Јарка посетили су завичај на Илиндан 2015. год.
IMG_1153Овог пута са члановима удружења су били и њихови пријатељи и комшије из Војводине, а чије је порекло из неких других Крајишких средина.
Жеља им је била да виде пределе ливањско-граховског краја.
Приликом посете чланови удружења и гости посетили су села, цркве и гробља, разговарали са људима који тамо живе, а уприличен је и разговор са начелником општине Босанско Грахово Урошем Макићем и са свештеником ливањским Ђурицом.
Организовано је и дружење у селима, 1.8.2015. у Богдашама, 2.8.2015. у Сајковићу. Том приликом уз богату трпезу евоциране су успомене на те крајеве уз присуство гостију и мештана.
IMG_1162На традиционалном збору поводом Илиндана у Црном Лугу чланови удружења су присуствовали, посетили цркву и дружили се на забавном програму, на ком је певао Лазо Пајчин.
Сви који су боравили у нашем крају, и домаћи и гости, носе много лепих утисака без обзира на стање многих порушених кућа, велику удаљеност и присутне економске потешкоће.
Оваквим посетама и контактима се испуњава један од циљева формирања завичајног удружења, а то је „чувајмо завичај од заборава“.

Погледајте видео:

 

IMG_1169 IMG_1166

 

Још занимљивих тема

1 Response

  1. Владимир каже:

    Врло интересантан снимак, све похвале!