Одржана скупштина

У петак 5.12.2014. године у препуној сали месне заједнице Бачки Јарак одржана је редовна скупштина завичајног удружења Ливњана и Граховљана из Бачког Јарка. На скупштини су били присутни и земљаци који живе у многим местима широм Војводине. На основу тога формирана је подружница удружења за Бачку Паланку и околна места на чијем челу је Јовић Владимир.

На скупштини је поднет извештај о раду удружења као и план рада за 2015. годину.

Констатовано је да у 2014. години није постављена биста Гаврила Принципа поводом 100 година Првог светског рата, иако је било планирано. Биста је израђена средствима чланова удружења, али није постављена због опструкције покрајинских органа. Пошто је нови састав локале самоуправе из Темерина одобрио постављање бисте у центру Бачког Јарка, иста ће бити постављена 11.маја 2015. године, на дан места Бачки Јарак.

На скупштини је одлучено да се 7. по реду дружење земљака одржи у Бачком Јарку 21. фебруара 2015. године у ресторану „Код Шмеке“.

На крају седнице обављени су избори тако да је за председника скупштине изабран Ковиљко Шуњка,  за председника управног одбора Скакић Вељко, а за председника надзорног одбора Милка Јарић.

Скупштина је завршена дружењем уз коктел.

Још занимљивих тема