ТРАДИЦИОНАЛНИ СУСРЕТ КРАЈИШНИКА У БАЧКОМ ЈАРКУ

УДРУЖЕЊЕ ЛИВЊАНА И ГРАХОВЉАНА ИЗ БАЧКОГ ЈАРКА ОРГАНИЗУЈЕ ДРУЖЕЊЕ ЗЕМЉАКА ПОРЕКЛОМ ИЗ ЛИВАЊСКО-ГРАХОВСКОГ КРАЈА ПОД НАЗИВОМ

„ЧУВАЈМО ЗАВИЧАЈ ОД ЗАБОРАВА“

Субота, 20. фебруар, 2016. године, 18 часова, ресторан „Код Шмеке“, Бачки Јарак Младена Стојановића 90 (први семафор, из правца Новог Сада, десно)

Традиционални Осми сусрет Крајишника у Бачком Јарку 2016. године, прилика је да се поново подсетимо на наше обичаје, традицију, игранке , прела , зборове , историју … Током целе вечери, од 18 часова, па све до зоре, чуваћемо завичај од заборава, између осталог, и на следећи начин:

 • Срешћемо се са школским друговима, родбином, комшијама и пријатељима из роднога краја.
 • Сазнаћемо, од представника локалне самоуправе и Српске православне цркве, шта има ново у Завичају.
 • Разменићемо искуства са другим удружењима са подручја Ливна и Грахова, Срба преко Дрине и Дунава, као и гостима из удружења братских општина: Дрвара, Гламоча, Босанског Петровца и других.
 • Евоцираћемо успомене на долазак наших предака у Бачки Јарак и Војводину пре 70 година.
 • Уз помоћ КУД-а „др Младен Стојановић“ из Бачког Јарка подсетићемо се како су некада изгледала прела, игранке и други обичаји. Младићи, који са 16 -17 година певају изворне песме, гаранција су да ће се традиција наставити. Током вечери заједно са њима бићемо у прилици да одиграмо живо, ужичко и козарачко коло, запевамо из гласа на суво …
 • Током вечери дружићемо се и са певачком групом „ЗВУЦИ СА КАМЕНА“ из Новог Сада.
 • Наши песници и овога пута ће нас подсетити да Подинарац, али онај прави, неће никад Завичај да заборави.
 • И наши таленти, свих узраста, имаће шансу да покажу да су достојни наследници својих предака , а сви који то желе заједно отпевају песму „НЕМА РАЈА БЕЗ РОДНОГА КРАЈА“ и на тај начин потврде да ће и у будуће бити САЧУВАН ЗАВИЧАЈ ОД ЗАБОРАВА.

zavicajno161.pngzavicajno162.pngzavicajno164.png

 

 

 

 

 

ПРИЈАВЕ И РЕЗЕРВАЦИЈА: Ресторан “ КОД ШМЕКЕ“, Младена Стојановића 90, тел: +381(0)21 847 607

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА НА: www.zavicajno.com

Још занимљивих тема

1 Response

 1. nikola каже:

  Planiram doci. Pozdrav Nikola Zagorac.