НЕОПХОДНИ ХИТНИ РАДОВИ НА ПОПРАВЦИ ВРБИЧКЕ ПАРОХИЈСКЕ ЦРКВЕ И ДОМА

Завичајно удружење Ливњана и Граховљана обавештава своје чланове и све друге људе који имају вољу и могућности да помогну, да је у току акција прикупљања средстава неопходних за поправку цркве и школе у селу Врбици у општини Ливно.

3Парохијски дом (школа) у Врбици постепено пропада и дошло је време када је неопходна поправка крова да би се то пропадање зауставило. Храм Силаска светог Духа на апостоле у Парохији Врбичкој такође је претрпео оштећења, која је неопходно санирати.

У недавном невремену велика оштећења су претрпеле и црква и школа (парохијски дом) у Врбици. Ветар је подигао део црепа на школи, па тренутно ништа не спречава кишу и долазећи снег да падају директно на кровну конструкцију и таван. Ако се овај проблем не буде санирао хитно, вероватно је да ће у скорој будућности почети да се урушавају и кров и таваница. Невреме је недавно оборило и крст са звоника, који треба вратити на његово место. Пала је и једна од икона са иконостаса.

2Удружење Огњена Марија Ливањска покренуло је иницијативу за прикупљање средстава како би се већ ове јесени, а пре зиме и обилнијих падавина, извели радови на санацији крова на парохијском дому, а на пролеће радови на поправци звоника и иконостаса. Према процени потенцијалних извођача радова, за реконструкцију крова на парохијском дому потребно је око 4.000 евра (овде је укључено подашчавање крова, замена поломљених црепова, лимарски и други радови).

Завичајно удружење Ливњана и Граховљана помогло је у прикупљању средстава, а позива и све људе добре воље који воде порекло из Челебића, Бојмуната, Радановаца, Врбице, Богдаша, Бастаса, али и свих других села ливањске и граховске општине, да, уколико су у могућности, помогну у сакупљању средстава за извођење планираних радова.
Средства се уплаћују на рачуне Удружења Огњена Марија Ливањска који се могу пронаћи на интернет страници https://omlivanjska.com/2018/10/25/vrbicahitno/ .

 

4

Још занимљивих тема