Десето јубиларно дружење земљака пореклом из ливањско – граховског краја „Чувајмо завичај од заборава”

Завичајно удружење Ливњана и Граховљана из Бачког Јарка организује десето традиционално дружење земљака пореклом из ливањско – граховског краја под називом „Чувајмо завичај од заборава” у Бачком Јарку 17. фебруара 2018. године.

У суботу 17. фебруара 2018. године у 18 00 часова у ресторану „Код Шмеке” у Бачком Јарку ул. Младена Стојановића бр. 90 (на првом семафору десно из правца Новог Сада), Завичајно удружење Ливњана и Граховљана организује десето дружење земљака пореклом из ливањско – граховског краја под називом „Чувајмо завичај од заборава”!

За сајт 2 За сајт 3
На десетом по реду дружењу земљака, као и претходних година, негујући своје завичајне обичаје и традицију, подсетићемо се на зборове и прела у завичају из кога потичемо и тиме допринети чувању завичаја од заборава.

Дружењу ће и ове године присуствовати и наши гости: представници Општине Босанско Грахово и Српске православне цркве из завичаја, представници Општине Темерин, представници комшијских крајишких удружења, представници Срба из дијаспоре, као и институција Републике Српске и Србије.

У етно-забавном делу програма бићемо у прилици да уживамо уз традиционалне инструменте из завичаја, какви су усна хармоника, гусле и дипле, КУД „Др Младен Стојановић” из Бачког Јарка игром и песмом подсетиће нас на прела и игранке у
завичају, а чућемо и стихове наших песника из завичаја.

ПРИЈАВЕ И РЕЗЕРВАЦИЈА: Ресторан „КОД ШМЕКЕ“, Младена Стојановића 90,

тел: +381(0)21 847 607

ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА НА: www.zavicajno.com

Још занимљивих тема