Делегација на слави Епархије Бихаћко-Петровачке

Делегација Завичајног удружења Ливљана и Граховљана из Бачког Јарка на слави Епархије Бихаћко-Петровачке

На позив владике Бихаћко Петровачког, господина Атанасија и председника општине Босанско Грахово госп. Уроша Макића, делегација Завичајног удружења Ливљана и Граховљана из Бачког Јарка присуствовала је свечаности поводом славе Епархије 14. септембра, Сабора Срба светитеља која је ове године одржана у Босанском Грахову.

На свечаности су присуствовали многи црквени званичници на челу са његовом светости Патријархом српским господином Иринејем и великим бројем владика, званичници БиХ и Републике Српске, начелници општина Дрвар, Гламоч, Петровац и Грахово и многи други. Окупило се око 1500 грађана Граховара и околине. Након свечане литургије у Храму светог Петра и Павла у Босанском Грахову, Патријарх Иринеј заједно са осталим присутним Архијереј свештеницима и Ђаконима уз присуство народа, благословио је новоподигнути споменик пострадалим житељима у последњем рату. Имена погинулих су са подручја од Челебића до свих осталих места општине Босанско Грахова.

Затим је уследио културни уметнички програм па заједнички ручак.

Делегација удружења из Бачког Јарка имала је сусрете са многим људима, начелницима општина, представницима државе БиХ и Републике Српске и представницима цркве. Посетили смо многа села, гробља, запалили свеће, разговарали са тамошњим људима.

Делегација је задовољна што је присуствовала оваквом скупу са овако високим званичницима цркве и држава. Утемељени су и начини будуће сарадње удружења и краја Ливљанско-Граховског.

IMG_1038 IMG_1039 IMG_1043 IMG_1016

Још занимљивих тема