ИЛИНДАН 2022. У ЛИВАЊСКО-ГРАХОВСКОМ КРАЈУ

Чланови Завичајног удружења Ливњана и Граховљана из Бачког Јарка у данима око Илиндана 2022. године, традиционално су обишли свој завичај и посетили људе, села, цркве, споменике и гробља у завичају из кога потичу.

Многи чланови Удружења боравили су у завичају у овом периоду, а један број њих окупио се традиционално уочи Илиндана у селу Богдаше код Неђе Козоморе, где су се уз богату трпезу и традиционално балотање, евоцирале успомене на завичај и водили разговори о начинима на које чланови Удружења могу да помогну и допринесу бољем животу у крају свога порекла.

На централној манифестацији на Илиндан у Црном Лугу, где се и ове године окупио велики број људи, чланови Удружења на челу са председником Управног одбора Александром Јојићем остварили су контакте са великим бројем земљака, а међу њима посебно и са свештеницима из Ливна и Босанског Грахова, као и са члановим Удружења Огњена Марија Ливањска.

Мањи број чланова Удружења присуствовао је 4. августа литургији и окупљању поводом црквене славе у Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Врбици.

Чланови Удружења који су ове године око Илиндана боравили у завичај носе лепе утиске са пуно емоција и жељом да и убудуће посећују овај простор и пруже помоћ завичају и људима који у њему живе.

Још занимљивих тема