ПОСЕЛО МЕЛЕМ ЗА ДУШУ

Завичајно удружење Ливљана и Граховљана по девети пут за редом било је домаћин сусрета земљака и њихових потомака пореклом са простора општине Ливно и Босанско Грахово.
Завичајном поселу присуствовало је преко триста гостију пристиглих из Новог Сада, Зрењанина, Бачке Паланке, Кикинде, те гости из Београда и других места.
Погледајте снимак са овог догађаја:

Скупу су присуствовали гости: начелиник Јужнобачког огруга Милан Новаковић, председник општине Темерин Жига Ђуро, начелник општине Босанско Грахово Душко Радун, председник управног одбора савеза крајишких удружења Ранка Срдић и други представници локалне самоуправе и културних организација.
Драги гости били су и представници Завичајних удружења комшијских општина Дрвара, Петровца, Гламоча, удружења Врбљанаца и Огњене Марије Ливањске.
На самом почетку изведен је пригодан програм у ком су учествовали сјајни певачки кавартет „Звуци с камена“ и КУД „Младен Стојановић“, чуле су се и гусле и песме „на суво“ као и рецитације наших земљака Илије Ињца и Чедомира Вујановића.

zavicajno 2017 2
Да би скуп био потпун свој допринос су дали и свештеници из Бачког Јарка, Илија Проле и Драган Петровић.
На поселу се, уз беседу, присећање и сетне разговоре о прошлим временима, играло и певало. Доминирао је крајишки мелос, који је разгалио срца присутних уз поруку да се видимо и у Завичају и да Завичај чувамо од заборава.

zavicajno 2017

Још занимљивих тема