26. новембра 2022. у Бачком Јарку традиционално дружење земљака из ливањско-граховског краја

У суботу 26. новембра 2022. године са почетком у 18 00 часова у ресторану „Код Шмеке” у Бачком Јарку, ул. Младена Стојановића бр. 90 (на првом семафору десно из правца Новог Сада), Завичајно удружење Ливњана и Граховљана организује 13. дружење земљака пореклом из ливањско – граховског краја под називом „Чувајмо завичај од заборава”!
Након двогодишње паузе изазване пандемијом корона вируса, земљаци из ливањско-граховског краја настављају своју традицију окупљања у Бачком Јарку, где ће и овај пут чувати завичај од заборава дружећи се уз песме, игре и музичке
инструменте из завичаја.


Дружењу ће присуствовати и многобројни гости, међу којима и представници Општине Босанско Грахово и Српске православне цркве из завичаја, представници Општине Темерин, владе Војводине и многи други.
У етно-забавном делу програма КУД „Др Младен Стојановић” из Бачког Јарка и КУД „Бранко Радичевић” из Сирига игром и песмом подсетиће нас на прела и игранке у завичају, бићемо у прилици да уживамо уз традиционалне инструменте
из завичаја, а чућемо и стихове наших песника из завичаја.
У музичком делу програма наступиће познати извођачи крајишке музике Гоци и Роца, као и певачка група КУД „Др Младен Стојановић” из Бачког Јарка.
Пријаве и резервације у ресторану „Код Шмеке” у Бачком Јарку, ул. Младена Стојановића бр. 90.
Број телефона: +381(0)21 847 607

Још занимљивих тема