Одржана редовна седница Скупштине Завичајног удружења Ливњана и Граховљана

На основу члана 9. Статута Завичајног удружења Ливњана и Граховљана, у уторак 24. маја 2022. године у ресторану „Троглав” у Бачком Јарку одржана је редовна годишња седница Скупштине Удружења за 2021. годину.

Седници скупштине, осим чланова Скупштине Завичајног удружења Ливњана и Граховљана, присуствовали су и гости из Савеза крајишких Удружења – Ранка Срдић Милић и Славиша Рујевић, који су као чланови Савеза дали пуну подршку раду нашег Удружења. У уводу је председница Скупштине Милка Јурић поздравила све присутне и изразила наду да ће Удружење након периода смањених активности, због ситуације изазване вирусом COVID 19, убудуће активно наставити са радом на остваривању
циљева Удружења, окупљању земљака како у општини Темерин, тако и у завичају, као и помоћи нашем народу у завичају и другим бројним активностима.

На седници Скупштине разматран је и усвојен извештај о раду и финансијски извештај за 2021. годину. У извештају о раду, који је поднео председник Управног одбора Владимир Вујановић, најпре је истакнуто да у 2021. години није одржано традиционално дружење земљака у Бачком Јарку због ситуације изазване вирусом COVID 19, те да из истог разлога није било ни организованог окупљања у завичају за Илиндан, али су многи чланови Удружења више пута посетили завичај, па се и спонтано окупили на различитим местима, нарочито у периоду око Илиндана, на зборовима у Црном Лугу, Врбици, и за Убрус у Губину. Истакнут је и наставак сарадње са руководством Општине Босанско Грахово и свештеницима из Ливна и Грахова, као и учешће у раду Савеза крајишких удружења. У извештају о раду за 2021. годину истакнуто је још и учешће на конкурсу за доделу средстава од Општине Темерин, сарадња са пријатељским комшијским удружењима, као и присуство на обележавању 15 година од оснивања Фонда за избегла прогнана и расељена лица. Нарочито је наглашено и учешће млађих чланова Удружења на фудбалском турниру Завичајна лига шампиона, који је одржан на темеринској Иланџи, где је Удружење било један од покровитеља фудбалске екипе састављене од младића пореклом из ливањско- граховског краја, који су на леп начин промовисали завичај и Завичајно удружење, освојивши прво место на турниру и одневши у просторије Удружења пехар намењен победнику.

Скупштина је усвојила и програм рада за 2022. годину са финансијским планом, у којој ће Удружење наставити са својим редовним активностима.
На седници Скупштине изабрани су и органи Удружења. За председника скупштине изабрана је Милка Јурић, а за потпредседнике Вељко Скакић и Милан Брканлић. За чланове Надзорног одбора изабрани су Ђуро Росић, као председник, Здравко Пајчин
и Бранко Вујичић, као чланови. Скупштина је изабрала Управни одбор у саставу: Александар Јојић, председник, Владимир Вујановић, потпредседник, и чланови Здравко Ињац, Владимир Стеванчевић, Неђо Козомора, Симо Росић, Ковиљко Шуњка, Славко Јојић, Гајо Козомора, Бошко Блешић, Мирко Вујановић и Радован Росић.

По завршетку седнице Скупштине присутни чланови Удружења заједно са својим гостима наставили су дружење и разговор уз пригодну вечеру у организацији ресторана „Троглав”.

Још занимљивих тема