Фестивал фолклора Срба са западне стране Дрине

Poziv za 5 festival

Драги пријатељи,
Обавјештавам вас у име КУД-а „Крајина“ да ће овогодишњи 5 јубиларни Фестивал фолклора Срба са западне стране Дрине „Шири ми се моје коло мало“ бити одржан 21. јуна у Београду.
Због елементарних непогода и несреће која је задесила наш народ Фестивал смо помјерили са 17. маја на 21. јун.
Фестивал почиње свечаним дефилеом централним улицама нашег града, тада креће фестивалски дан игре, пјесме, музике и добрих вибрација, а у поподневним часовима и концерт у Дечијем културном центру. Позовите ваше пријатеље и родбину, и изађите да заједно заиграмо „Дрмеш“ на Тргу Републике, запјевамо Личког ојкана  на Калемегдану, а глуво коло заиграмо испред Скупштине Републике Србије. Традиција се чува и његује, и сви смо дио ње, били у „колу“ или не подједнако носимо моралну одговорност опстанка и останка.
Због  тренутне ситуације у нашј земљи Матици овај Фестивал ће бити хуманитарног карактера, и сва средста ће бити уплаћена за помоћ у обнови порушених кућа у мјесту Крупањ. Овом приликом позивамо све Крајишнике и наше пријатеље да се укључе у ову акцију помоћи нашем народу.
С’ поштовањем,
Милорад Загорац

063/331190
www.kudkrajina.org.rs

Преузмите програм фестивала Pozivno pismo za 5 festival

 

Још занимљивих тема

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>