Завичај у срцу носе и њиме се поносе

Традиционалном осмом по реду поселу у Бачком Јарку присуствовало је преко 350 гостију.

cuvajmo 2016 (4)

Удружење Ливњана и Граховљана у Бачком Јарку осми пут заредом у свом месту окупило је широм Србије расејане земљаке на дружење под слоганом: „Чувајмо завичај од заборава“. У препуној сали ресторана „Код Шмеке“ 350 земљака дошло је да се уз пригодну беседу, песму и игру присете подручја с ког потичу.
Дошли су гости из завичаја, Београда, Кикинде, Зрењанина, Врбаса, Бачке Паланке, Суботице, Футога, Новог Сада, Сирига, Темерина и наравно Бачког Јарка. После поздравне речи Ковиљкa Шуњке председника управног одбора удружења, госте су поздравили и представници општине Темерин, а из завичаја је поздраве пренео парох Ливањски Жељко Ђурица.
cuvajmo 2016 (7)Поздраве је упутио у име комшијских удружења Мирко Латиновић, пореклом из Босанског Петровца. Присутни су били представници Завичајних удружења Дрвара, Босанског Петровца, Гламоча, Мањаче, Врбљана, Удружења Српских крајева и Удружења Огњена Марија Ливањска. Скуп су благосиљали заједно свештеници Жељко Ђурица из Ливна и Илија Проле из Бачког Јарка.
cuvajmo 2016 (17)У културно- забавном етно делу програма, који су водили Јелена Стојановић и Владимир Вујановић, наступили су момци и девојке из КУД Младен Стојановић из Бачког Јарка, песници Љубица Михајло и Илија Ињац, гуслар Пенезић Љубомир, а праве овације одушељења и задовољства изазвао је наступ певачке групе „Звуци с камена“ у специфичним униформама, униформама српске војске. Са песмама Тамо далеко, Боже правде и других патриотских песама.cuvajmo 2016 (26)
У забавном делу програма, наступио је оркестар Максимус бенд из Бачког Јарка.
Забава, прича и весеље трајало је до раних јутарњих сати уз богату трпезу. Сви гости су отишли кућама задовоњни, са пуно лепих утисака и поруком: Чувати завичај од заборава.
Приликом одласка кућама, чуло се приликом поздрављања: Видимо се, на лето у завичају, а идуће године опет на деветом по реду дружењу у Бачком Јарку.

Све фотографије са овог догађаја погледајте ОВДЕ

Још занимљивих тема